Choklad och vanilj- fudge

Choklad och vanilj- fudge

 
 

Choklad och vanilj-fudge. 40 bitar

200 g mörk choklad (Jag använde en på 54,5%)
200 g vit choklad
15 + 15 g smör (2 msk)
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Lägg bakplåtspapper i en liten form på ca 20×20 cm.
2. Smält den mörka chokladen tillsammans med 15 g smör i en bunke över vattenbad
3. Tillsätt halva burken kondenserad mjölk och rör om tills välblandat. En halv burk är ca 200 g.
4. Häll upp fudgen i formen. Låt stelna i kylen i ca 1 timme, är du otålig kan du ställa den i frysen en kvart.
5. Smält den vita chokladen tillsammans med 15 g smör och 2 tsk vaniljsocker. Tillsätt resten av den kondenserade mjölken och rör tills välblandat.
6. Häll den vita chokladfudgen på den mörka och ställ i kylen minst en timme.
7. Skär upp i rutor och njut!

Tips, smält lite choklad och ringla över den färdiga fudgen