Kanelbullekladdkaka

 
   

Ingredienser

Grundsmet

250 g smör

3,5 dl strösocker

1 msk malen kanel

2 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

Fyllning

1,5 dl av grundsmeten

2 msk malen kanel

0,5 dl farinsocker

pärlsocker till garnering

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 23 cm och ger en kanelbullekladdkaka på ca 10-12 bitar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  3. I en bunke blandar du försiktigt ihop smör, strösocker, 1 msk kanel, ägg, vetemjöl, kardemumma och vaniljsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Lägg 1,5 dl av smeten i en skål och blanda ihop det med 2 msk malen kanel och farinsocker.
  5. Nu har du alltså en ljusare smet och en mörkare smet.
  6. Häll upp den ljusare smeten i formen.
  7. Lägg den mörkare smeten i en spritspåse och spritsa ut ett kanelbullemönster på kakan. Har du ingen spritspåse kan du klicka ut mönstret med en sked eller hälla ut det med en bägare. Toppa med pärlsocker.
  8. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
  9. Låt kladdkakan svalna helt och håller i kylskåpet (helst över natten) innan du serverar den.
 
Servera gärna med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.