Vit saffranskladdkaka

Vit saffranskladdkaka
 
 
Ingredienser
  • 200 g vit choklad
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • florsocker, att pudra med
 
  1. Kladdkaka
    Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
  3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och den vita chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i en form, ca 23 cm i diamater, som du fodrat med bakplåtspapper.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
  8. Hallongrädde
    Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
  9. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
  10. Servera direkt och njut!