Semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka 
 
      

Ingredienser:

225 g smör

200 g grovt riven mandelmassa

1 msk malen kardemumma

4 dl strösocker

4 st ägg

3,75 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 nypa salt

Garnering:

2-3 dl vispad grädde

1 dl rostade mandelflarn

Instruktioner:

 Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.

1.    Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll upp smöret i en bunke och tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

2.    Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

3.    Låt kladdkakan svalna helt innan du garnerar med vispgrädde och mandelflarn.

 

Tips: Kakan blir rätt så söt, så istället för grädde, kan den dekoreras med florsocker och serveras med creme fraiche.