Enkla jästfria bagels

Enkla jästfria bagels
 
 
 
      

Antal 4 stycken
Tid: ca 35-40 minuter

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl naturell yoghurt 10% (grekisk, turkisk, rysk)
  • 1 ägg att pensla bagels med
  • sesam- och vallmofrö att toppa med
 
INSTRUKTIONER:
  1. Sätt ugnen på 200 grader, både över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Blanda väl de torra ingredienserna innan du tillsätter yoghurten.
  3. Tillsätt yoghurten och knåda i ca 10 minuter.
  4. Dela i 4 bitar. Rulla varje bit ca 15-20 cm lång rulle och forma till en bagel. Lägg på plåt. Upprepa samma procedur med resterande degbitar.
  5. Vispa äggen lätt och pensla på bagels. Strö över fröna.
  6. Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter, till dem får en ljusbrun yta.
  7. Låt svalna i ca 10 minuter innan du delar och fyller dem med något gott.
Receptet kommer från Simona Muntean. Cookiesandsweets.se