Enkla jästfria bagels
![](https://cdn2.cdnme.se/4760371/9-3/7e3afe6b-c1f3-43cf-a0fe-e1ae22b0975b_6016f718ddf2b31e52e2cac1.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4760371/9-3/0da15bb5-b586-4557-b11f-385af7b2a99c_6016f721e087c3378f3f2b5d.jpg)
Antal 4 stycken
Tid: ca 35-40 minuter
Ingredienser:
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 dl naturell yoghurt 10% (grekisk, turkisk, rysk)
- 1 ägg att pensla bagels med
- sesam- och vallmofrö att toppa med
INSTRUKTIONER:
- Sätt ugnen på 200 grader, både över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Blanda väl de torra ingredienserna innan du tillsätter yoghurten.
- Tillsätt yoghurten och knåda i ca 10 minuter.
- Dela i 4 bitar. Rulla varje bit ca 15-20 cm lång rulle och forma till en bagel. Lägg på plåt. Upprepa samma procedur med resterande degbitar.
- Vispa äggen lätt och pensla på bagels. Strö över fröna.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter, till dem får en ljusbrun yta.
- Låt svalna i ca 10 minuter innan du delar och fyller dem med något gott.
Receptet kommer från Simona Muntean. Cookiesandsweets.se