Kourabiedes

Kourabiedes

  

 Ingredienser
  • 600 g vetemjöl
  • 400 g smör
  • 100 g florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl metaxa eller apelsinjuice
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 1 tsk rosenvatten
  • 5 dl florsocker


Gör så här

  • Ta ut smöret ur kylskåpet några timmar innan, så att det är rumstempererat
  • Sätt ugnen på 175o C
  • Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.
  • Blanda flor och vaniljsocker med smöret.
  • Vispa smörblandningen Tills det fått en luftig konsistens .Det är färdigt när det ser ut som vispad grädde.
  • Blanda ner mjöl och metaxa/juice lite i taget ,vänd ihop försiktigt
  • Blandningen ska vara mjuk men inte så mjuk att den fastnar på händerna.
  • Forma till bollar stora som valnötter (21-23 g). Lägg dem i rader på en bakplåt täckt med bakplåtstpapper. Gör en liten fördjupning ovanpå varje liten degkula med fingret, så att den kan hålla fast mer florsocker.
  • Baka i 15- 20 minuter tills de blir ljust gyllene i färgen.
  • Ta ut den ur ugnen. Flytta dem försiktigt från bakplåten och lägg dem på ett galler för att svalna. De är väldigt mjuka och smuliga när de är heta, så var försiktig.
  • När de har svalt, spraya dem med lite rosenvatten. Jag använde mig av att pensla med en liten pensel, men obs ta inte för mkt vatten, de ska bara bli lite fuktiga.
  • Använd en finmaskig sil för att pudra över florsocker. Alt rulla dem i florsocker