Morotslimpa
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
1 morot
Garnering
havregryn
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Över -och undervärme
1. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
3. Skala och riv moroten fint.
4. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.
Obs! Brödet måste kallna helt.
Ta ur brödet ur formen och låt brödet ligga kvar i pappret någon timme .
Skär brödet i lagom stora skivor innan det fryses.
Tips: om pappret inte vill ligga still i bakformen,knögla ihop pappret till en boll, släta sedan ut pappret och klä formen.