Morotsbollar med kardemumma

Morotsbollar med kardemumma

 
    
 
Ingredienser för ca 17-20 st
1 dl  finrivna morötter
2 1/2 dl naturella cashewnötter (går bra att byta ut till andra nötter eller mandel.)
8 -10 urkärnade dadlar 
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 krm havssalt
Garnering
2 dl kokosflingor
Instruktioner
 
1. Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare.

2. Rulla smeten till runda bollar. 

3. Fyll ett glas till knappt hälften med kokos. Lägg i en morotsboll och skaka om glaset så att morotsbollen rullar runt och får kokos på alla sidor, ta upp med en sked och lägg på ett fat.

4.  Förvara dem i kylen. Eller frys dem.

 

 

 

Ställ i kylen för att stelna. Kan frysas

 
 
 
 
 

 

Mer från bloggen

Till bloggens startsida

Om mig

Kristina

Som nybliven senior har jag nu tid att ägna mig åt mitt intresse att baka. Jag bakar olika sorters matbröd, kaffebröd. Testar gärna för mig nya recept, men bakar gärna efter mina "gamla" beprövade recept.

Sociala medier

Kategorier

Arkiv