Morotsbollar med kardemumma
![](https://cdn3.cdnme.se/4760371/9-3/01ae21b5-9d8e-4aa7-8edd-482e02b68063_5f7357c7ddf2b30acaba6e2f.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4760371/9-3/92b4ae11-6426-4880-85d9-348488d75229_5f7357e82a6b227c69d627ca_thumb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4760371/9-3/e25aee35-28eb-4665-855e-73dc42b7e4eb_5f7357bee087c353b989ce99_thumb.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4760371/9-3/9740ae91-8288-4fe7-8bc3-4a7df470f7f6_5f7357b72a6b227c77f2f5cb_thumb.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4760371/9-3/d4476b47-49a9-436a-84f3-189875cca3f1_5f7357b12a6b227c88982824_thumb.jpg)
Ingredienser för ca 17-20 st
1 dl finrivna morötter
2 1/2 dl naturella cashewnötter (går bra att byta ut till andra nötter eller mandel.)
8 -10 urkärnade dadlar
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 krm havssalt
Garnering
2 dl kokosflingor
Instruktioner
1. Mixa alla ingredienser utom kokosen i en matberedare.
2. Rulla smeten till runda bollar.
3. Fyll ett glas till knappt hälften med kokos. Lägg i en morotsboll och skaka om glaset så att morotsbollen rullar runt och får kokos på alla sidor, ta upp med en sked och lägg på ett fat.
4. Förvara dem i kylen. Eller frys dem.
Ställ i kylen för att stelna. Kan frysas