Chokladkolasnittar

Chokladkolasnittar
 
 
 Ingredienser för ca 30 st
100 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker (90 gr)
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl ( 120 gr)
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Dekoration
Pärlsocker
 
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
Klä en plåt med bakplåtspapper
1. Vispa smör, socker och sirap poröst
2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i bunken, vispa ihop till smulor
3. Arbeta ihop tillen deg med händerna.
4. Dela degen i 3 delar
5. Rulla till 3 länder och lägg på en plåt
6. Tryck till rullarna lite med en gaffel
7. Strö lite pärlsocker ovanpå
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter
9. Skär länderna  l snitt direkt efter att tagits ut ur ugnen.
 
Receptet Fredrik Nylèn Baka med choklad