Drömrulltårta

Drömrulltårta
Ingredienser

Rulltårta

3 ägg

1,5 dl strösocker

0,75 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

Smörkräm

100 g smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1 äggula

 

Instruktioner

  Rulltårta
Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper

1.   Vispa ägg och socker pösigt.

2.    Blanda potatismjöl, siktad kakao och bakpulver.

3.    Vänd ner blandningen i smeten.

4.    Bred ut smeten i långpannan

5.    Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

6.    Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

    Smörkräm
1. Rör smör och florsocker poröst till fyllningen.

2. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.

3. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den.

4. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Obs om formen är tex 32 x 43 cm, behövs det att receptet görs 1,5. Annars blir rulltårtan för tunn.