Citron- och mandelkaka

Citron- och mandelkaka

Citron- och mandelkaka, 10 bitar

2 ägg
3 dl strösocker
3 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Zest av en citron
Saft från ½ citron
1 dl rapsolja
1 dl flagad mandel

 

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en form med bakplåtspapper eller ,smörj och bröa en springform på ca 22 cm. 
3. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
4. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Vänd ned mjölblandning i äggsmeten och tillsätt citronskal, citronsaft och olja. Rör till en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och strö över den flagade mandeln. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
6. Låt svalna och pudra över florsocker. Servera gärna vispgrädde till.