Mördegsbollar med choklad

Mördegsbollar med choklad
 
 
  
Mördegsbollar
240 gr smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker ( 90 gr)
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl (360 gr)
100 gr chokladknappar
Florsocker att pudra över, alt rulla bollarna i.
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader över-och undervärme
Klä en plåt med bakplåtspapper
 
1. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker till en mjuk massa med en slikepott (man kan använda visp, men det behövs inte)
2. Tillsätt vetemjölet och blanda in det ordentligt.
3. Tillsätt chokladknapparna och blanda in dem väl. Ev så behöver du använda händerna så att allt blandas ordentligt.
4. Gör runda bollar ca 32-34 st, om du har en våg så kan du väga så att bollarna väger ca 23-25 gr. Annars ta ca 1 msk deg och rulla till en boll
5. Lägg kakorna glest på plåten.
6. Grädda mellan 7-12 minuter. Botten ska vara lite ljusbrun.
7. Låt kakorna svalna lite innan du pudrar över florsocker, efter att de kallnat helt kan du rulla dem i florsocker.
 
Förvara kakorna svalt i en lufttät burk, eller frys in dem.
Kakorna smakar bäst rumstempererade.
 
Receptet kommer från boken Simonas Söta Sagolika bakverk för för fest och fika.
Simona Muntean.