Maränger

Maränger
 
   
Franska maränger
100 gr äggvita (3-4 äggvitor)
90 gr strösocker (1 dl)
120 gr florsocker (2 dl)
Instruktioner
Sätt ugnen på 80 grader varmluft
1. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en ren bunke ( om du använder plastbunke tvätta ur den med lite citronsaft på en bomullsrondel)
2.  Tillsätt strösockret lite i taget, och fortsätt att vispa tills smeten är fast och glansig
3. Häll florsockret i en sil och sikta ner i bunken.
4. Blanda in det med en slickepott
Om marängen ska färgas tillsätts valfri färg och blanda väl in färgen. Obs färgsätt lite starkare för färgen försvinner lite vid gräddningen.
5. Fyll en spritspåse (placera först en tyll i påsen) med smeten och sprits ut marängen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda i 2 timmar (bägge plåtarna samtidigt)
7. Stäng av ugnen men låt stå kvar i 1 timme.
 
Förvaras torrt. 
Receptet från Roy Fares. Boken Cake Hero