Kokostoppar med salt kola och choklad

Kokostoppar med salt kola och choklad
 
 
   
 
Kokostoppar
1/4 dl mjölk
40 gr smör
175 gr gräddkolor
5 dl riven kokos
Garnering
100 gr ljus chokladknappar
flingsalt
 
Instruktioner
Klä en plåt eller en form med bakplåtspapper ( bra om formen får plats i kylskåpet)
1. Värm mjölk,smör och kolor (klippta i mindre bitar) i en kastrull på medelvärme. Rör om regelbundet, tills kolorna har smält till en len karamellsås.
2. Ta bort från plattan och tillsätt riven kokos, tillsätt några dl i taget.
3. Blanda ordentligt, till en mjuk smet som inte klibbar.
4. Ta 1 msk smet och rulla till en boll, platta till botten.
5. Lägg bollen på en plåt, upprepa med resten av smeten.
6 . Låt topparna svalna helt.( ställ i kylskåp)
Garnering
1. Smält chokladen i micron eller över vattenbad.
2. Doppa botten på varje kokostopp i chokladen, ställ tillbaks på bakplåtspappret.
3. Ringla choklad över topparna, och strö över flingsalt
4. Låt kokostopparna kallna helt.
5. Förvara i lufttät låda och förvara svalt eller frys in dem
 
Recept från Simonas Söta Sagolika bakverk för fest och fika. Simona Muntean.