Choklad och kokosrutor
Chokladkaka
- 175 g smör, mjukt
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl kakao (av god kvalitet)
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 krm salt
- 3 ägg (ekologiska)
- 1,5 dl vetemjöl
Tosca
- 75 g smör
- 1,5 dl ljus sirap
- 0,75 dl matlagningsgrädde
- 3 dl strösocker
- 200 g riven kokos
Instruktioner
- Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. - Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
- Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
- Låt kakan svalna.
- Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. - Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
- Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
Receptet kommer från Leila Linderholm.