Saftig chokladsockerkaka

Saftig chokladsockerkaka
 
         
Ingredienser 
3 ägg
3 dl strösocker (270 gr)
0,5 dl kakao ( 20 gr)
3 dl vetemjöl ( 180 gr)
2 tsk bakpulver ( 7 gr)
2 tsk vaniljsocker ( 6 gr)
125 gr smör, smält
1 dl mjölk
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj och bröa en 2.5 liters sockerkaksform 
1. Smält smöret på låg värme
2. Vispa ägg och socker pösigt så att sockerkristallerna löses upp
3. Blanda kakao, mjöl, bakpulver, vaniljsocker.
4. Sikat ner blandningen i äggblandningen
5. Blanda allt ordentligt.
6. Tillsätt smöret och mjölken.
7. Rör med en slikepot så att allt blandas ordentligt.
8. Grädda längst ned i ugnen ca 37 - 40 minuter
9. Låt svalna i formen.
 
Jag har använt mig av formen Kugelhopf  från Nordic Ware.