Punschrulle i långpanna
Ingredienser för ca 20-25 bitar
Kaka
200 gr rumsvarmt smör
2 dl florsocker
0,5 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
1 liter sockerkakssmulor
0,5 msk arrakessens
Topping
125 gr marsipan
50 gr mörk choklad
lite kokosolja eller rapsolja
Klä en långpanna 30x20 cm med bakplåtspapper
Kakan
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt med en elvisp
2. Tillsätt kakao, sockerkassmulor och arrakessens
3. Vispa eller blanda med en spatel tills du har en deg.
4. Tryck ut degen i formen, antingen med fuktiga fingrar eller med en böjd spatel
5. Släta ut så mkt som möjligt så att det blir en jämn och fin yta.
6. Ställ formen i kylskåpet, så att smeten/kakan blir kall
Topping
1. Pudra arbetsytan med maizena
2. Kavla ut marsipanen, till den storlek som kakan är i.
3. Lägg på marsipanlocket på kakan
4. Smält chokladen med lite olja antingen över ett vattenbad eller i micron och ringla över kakan.
5. Dela kakan i bitar tex 4x4 cm stora
Om du vill göra kakan i en form 40x 30 så är det bara att dubbla ingredienserna.
Grundreceptet kommer från Frida Skattbergs bok Baka i långpanna
Arbeta/knåda marsipanen lite innan den kavlas, blir lättare att arbeta med den.