Hallonrutor med mördeg

Hallonrutor med mördeg
 
     
 
Ingredienser 16-20 bitar
Mördeg
3,25 dl vetemjöl
1,25 dl florsocker
115 gr mjukt smör
Hallonfyllning
400 gr hallon
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker alt 1 tsk vaniljpasta
1,5 dl vetemjöl
1 tsk citronsaft
Dekoration
Färska hallon eller florsocker
 
Instruktion.
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Klä en form i storlek 20 x 20 med bakplåtspapper.
 
Hallonfyllning
1. Börja med att tina upp hallonen i en kastrull.
2. Mosa hallonen med en slikepott, ta bort kastrullen från värmen.
3. Sila bort alla kärnor från hallonen. Och låt hallonpuren svalna
Mördegsbotten
1. Blanda mjöl och florsocker ordentligt
2. Tillsätt smöret och nyp ihop degen 
3. Platta ut degen i formen.
4. Grädda mördegsbotten i mitten av ugnen i 15 minuter, botten ska endast få lite färg
Hallonfyllning fortsättning
1. Vispa samman alla ingredienserna till en jämn smet
2. Häll fyllningen på den förgräddade bottnen
3. Grädda i ytterligare 20-25 minuter eller tills fyllningen har stelnat
4. Låt kakan kallna helt innan den skärs upp i tex 4 x4 cm bitar.
5. Dekorera innan severing
 
Kakan kan frysas. 
 
Recept från cookiesandsweets.se