Sega marskakor

Sega marskakor
 
     

Det här behövs till cirka 40 st Marskakor:
220 gram rumsvarmt smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 Mars

 

Instruktioner

Ställ ugnen på 200 grader, över -och undervärme  och ta fram en plåt med bakplåtspapper

1.Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.

2. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.

3. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela och rulla ut till 3 längder och grovhacka marsen.

4. Gör en grop på längden och fyll med med grovhackad mars.

5.Nyp ihop & baka in chokladen och ställ in i mitten och grädda i cirka 10-12 minuter.

6. Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.

Goda att både äta kalla & ljumna.Kan frysas

Receptet kommer från jennysmatblogg.nu