Sega Mariannesnittar
Ingredienser
100 gr smör
1 dl strösocker
1,5 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
20 Mariannekarameller
Instruktioner
Börja med att sätta på ugnen 175 grader över-under värme.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper
Hacka Mariannekaramallerna
1. Nyp ihop alla ingredienserna utom karamellerna till en smidig deg.
2. Arbeta in de hackade karamellerna
3. Rulla till två längder och lägg på plåten.
4. Platta till länderna ordentligt.
5. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
6. Låt svalna en stund innan du skär dem i snittar.
7. Låt sedan svalna helt innan du lyfter dem från plåten
Om degen känns för mjuk, lägg in den i kylen 30-45 minuter innan den rullas till två länder.