Hallon-daim glass

 Hallon-daim glass
 
    
Ingredienser för Hallonglass
1 dl hallon
2,5 dl vispgrädde
1 burk 397 gr kondenserad mjölk
Röd hushållsfärg (kan uteslutas)
50 gr vit choklad (kan uteslutas)
Ingredienser för dajmglass
2,5 dl vispgrädde
1 burk 397 gr karamelliserad mjölk
1-2 st dubbeldajm
Instruktioner
Börja med att avdela en bakforn i två delar. Man kan dela på tvären eller endast rakt över. För att få avdelaren att sitta fast behövs att pappret tejpas mot formens kant.
 
Hallonglass
  1. Koka hallonen i lite vatten i 2 minuter. Lägg hallonen i en liten skål och låt svalna.

  2. Vispa grädden ordentligt, tills det bildas toppar.

  3. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills allt blandats ordentligt

  4. Tillsätt hallonen och blanda försiktigt med slickepott. För att förstärka färgen kan några droppar hushållsfärg tillsättas. Denna smet blir lösare än dajmglassen då det finns vätska i hallonen och eventuellt hushållsfärgen.

  5. Tillsätt det mesta av den hackade vita choklad, om vitchokladknappar används, ska de hackas i mindre bitar.
  6. Häll över i en avlång brödform.

  7. Dekorera med vit choklad och valfri strössel.
  8. Ställ in i frysen, minst 2 timmar innan dajmglassen kan tillföras.
Dajmglass
  1. Vispa samman vispgrädde och karamelliserad mjölk till en jämn och krämig smet.

  2. Grovhacka daimen och vänd ner den tills den fördelat sig jämnt i glassmeten.

  3. Häll upp smeten i formen

  4. Dekorera med lite hackad dajmbitar

  5.  Låt  stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.