Hallon-daim glass
Ingredienser för Hallonglass
1 dl hallon
2,5 dl vispgrädde
1 burk 397 gr kondenserad mjölk
Röd hushållsfärg (kan uteslutas)
50 gr vit choklad (kan uteslutas)
Ingredienser för dajmglass
2,5 dl vispgrädde
1 burk 397 gr karamelliserad mjölk
1-2 st dubbeldajm
Instruktioner
Börja med att avdela en bakforn i två delar. Man kan dela på tvären eller endast rakt över. För att få avdelaren att sitta fast behövs att pappret tejpas mot formens kant.
Hallonglass
-
Koka hallonen i lite vatten i 2 minuter. Lägg hallonen i en liten skål och låt svalna.
-
Vispa grädden ordentligt, tills det bildas toppar.
-
Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills allt blandats ordentligt
-
Tillsätt hallonen och blanda försiktigt med slickepott. För att förstärka färgen kan några droppar hushållsfärg tillsättas. Denna smet blir lösare än dajmglassen då det finns vätska i hallonen och eventuellt hushållsfärgen.
- Tillsätt det mesta av den hackade vita choklad, om vitchokladknappar används, ska de hackas i mindre bitar.
-
Häll över i en avlång brödform.
- Dekorera med vit choklad och valfri strössel.
- Ställ in i frysen, minst 2 timmar innan dajmglassen kan tillföras.
Dajmglass
-
Vispa samman vispgrädde och karamelliserad mjölk till en jämn och krämig smet.
-
Grovhacka daimen och vänd ner den tills den fördelat sig jämnt i glassmeten.
-
Häll upp smeten i formen
-
Dekorera med lite hackad dajmbitar
-
Låt stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.