Vridna baguetter.

 Vridna baguetter
 
    
Ingredienser för 3 st 
8 dl vetemjöl ( 480 gr)
1,5 tsk salt
1 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten
Instruktioner
 
Dag 1 
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
2. Tillsätt vattnet och blanda allt till en klibbig deg
3. Plasta bunken och låt den jäsa i rumstemperatur i 12-18 timmar
 
Dag 2.
1. Ta upp degen på ett rikligt mjölat bakbord
2. Försiktigt delas degen i 3 delar.
3. För att forma en baguette, dra lite försiktigt i varje ände på degbiten och vrid den samtidigt försiktigt. 
4. Lägg dem på mjölad bakplåtspapperklädd plåt eller på en baguette plåt
5. Låt jäsa under en bakduk i 15 minuter. 
6. Grädda i ca 15-20 minuter i 220 grader ugn över och undervärme.
7. Låt kallna på galler utan bakduk över om du vill ha en knaprig skorpa 
 
Tips! 
Degen ska vara klibbig.
Mjöla underlaget rikligt.
Mjöla dina händer rikligt.
Hantera den färdigjästa degen så lite som möjligt när du formar den.