Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn
Ingredienser till ca 20 st
50 gr jäst för matbröd
6 dl mjölk, fingervarmt
2 dl havregryn
150 gr smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12-14 dl vetemjöl ( 780-840 gr)
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader
1. Blanda jäst, havregryn och mjölk. Rör om.
2. Låt stå och svälla i 5 minuter
3. Tillsätt smör, salt, ägg och vetemjölet lite i taget.
4. Blanda ihop allt ordentligt, och knåda degen kraftigt i några minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter
6. Kavla ut degen 1-1 1/2 cm tjock, och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett dricksglas
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, nagga dem med en gaffel
8. Strö över lite mjöl, Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter
9. Grädda bröden i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
10. Låt svalna på galler under bakduk.