Snickersglass & Dubbeldaim glass
Ingredienser till snickersglass
2,5 dl vispgrädde
150 gr mörk choklad
50 gr snickers
1 burk kondenserad mjölk (397gr)
1 dl salta jordnötter
Ingredienser till dubbeldajmglass
2,5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397gr)
1,5 st dubbeldajm
Instruktioner
Dela en bakform i två delar.
Snickersglass
1. Vispa grädden så att fina toppar bildas
2. Blanda i den kondenserade mjölken och vispa så att allt blandas ordentligt
3. Smält chokladen och låt den svalna ( spara några till dekoration)
4. Smält även snickersen
5. Blanda ner den smälta chokladen och snickersen i grädd/mjölkblandningen
6. Finhacka de salta jordnötterna
7. Blanda ner de hackade jordnötterna, men spara lite till dekoration
8. Häll över snickersglassen i hälften av formen.
9. Dekorera med jordnötter och choklad
9. Ställ i frysen 6 timmar.
Dubbeldajmglass
1. Vispa grädden så att fina toppar bildas.
2. Blanda ner den kondenserade mjölken
3. Vispa så att allt blandas ordentligt
4. Hacka dubbeldajmen i mindre delar.
5. Blanda ned dajmen och blanda allt ordentligt
6. Häll över dajmblandningen i formen.
7. Ställ in i frysen i 6 timmar.