Pinocciotårta

 
 

     Sockerkaksbotten:

75 g rumsvarmt smör 1,5 x 75 gr =112,5 gr
1 dl strösocker
1,5 dl x1 =1,5 dl (135 gr)
4 äggulor
1,5 x 4 = 6 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 x 1,5 =2.25 dl (135 gr)
2 tsk bakpulver
1,5 x 2= 3 tsk 
0,5 dl mjölk
1,5 x0,5 =0,75 dl
Maräng:
4 äggvitor 1,5 x 4 = 6 st äggvitor
2 dl strösocker
1,5 x 2 = 3 dl
50 g hackade hasselnötter
1,5 x 50 = 75 gr, alt 75 gr mandelspån

Garnering:
3 dl vispgrädde
1,5 x3 4,5 dl
1 msk vaniljsocker
1.5 x 1 = 1,5 msk
0,5 liter färska bär
1.5 x 0,50 = 0.75 liter

 

Ugnsplåt i måtten 30x40 samt 42 x 33

Måtten i fetstil är för ugnsplåt i måtten 42 x 33

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, tillsätt mjölken och rör ihop till en jämn smet.
4. Vispa upp äggvitorna tills det formas mjuka toppar, tillsätt sockret medan du fortsätter vispa, vispa marängen tills sockret löst upp sig.
5. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Pensla papperet med ett tunt lager matolja.
6. Bred ut sockerkakssmeten på papperet med en spatel eller slickepott. Fördela marängen över sockerkakssmeten och strö över hackade hasselnötter alt mandelspån
6. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta av kakan från plåten och låt svalna helt.
7. Vispa grädden med vaniljsockret. Dela tårtbotten i två delar och fördela grädden och bär över ena delen med marängsidan uppåt, lägg den andra delen ovanpå med marängsidan uppåt.

Vår ugnsplåt är 33 x 42 cm fick därför räkna om receptet.

Har din plåt måten 30 x 40 välj måten som visas utan omräkning.