Choklad och kokostosca

 Choklad och kokostosca

 
   
 Chokladkaka
175 gr smör, mjukt
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
0,5 krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Tosca
75 gr smör
1,5 dl sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 gr riven kokos
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Chokladkaka
  1. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

  2. Rör ner kakao, sirap och salt.

  3. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

  4. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

  6. Låt kakan svalna                                                                                                              

  7. Toscakaka

  1. Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter.

  2. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

  3. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.