Choklad och kokostosca
Choklad och kokostosca
Chokladkaka
175 gr smör, mjukt
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 dl sirap
0,5 krm salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Tosca
75 gr smör
1,5 dl sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 gr riven kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Chokladkaka
-
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
-
Rör ner kakao, sirap och salt.
-
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
-
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten.
-
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
-
Låt kakan svalna
-
Toscakaka
-
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter.
-
Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
-
Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.