Bananbröd
Ingredienser för 1 bröd
4 bananer
4 ägg
1 msk honung eller agavesirap
3 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kokosolja
salt,
kardemumma,kanel (valfri smaksättning)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en form och bröa den med kokosflingor
1. Mixa bananer, ägg och honung så att det blir fluffigt ( minst 5-10 minuter)
2. Tillsätt sedan övriga ingredienser, blanda ordentligt så att det blir en krämig smet
3. Häll smeten i den bröade formen
4. Grädda i 25-28 minuter
5. Låt brödet/formen stå 10 minuter och svalna
6. Ställ in hela formen med brödet i kylskåpet minst 8 timmar, gärna över natten
7. Skär upp i skivor, frys in det som du inte ska äta direkt.
8. Brödet ska förvaras i kylskåp, om det inte fryses in.