Rabarberkaka

 Rabarberkaka 
 
    
 Ingredienser
150 gr rumsvarmt smör
270 gr socker
2 ägg
180 gr vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2-3 rabarberstjälkar
Garnering
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
Klä en springform ca 23 cm med bakplåtspapper
1. Vispa smör och socker fluffigt
2. Tillsätt ett ägg i taget, fortsätt att vispa in äggen i smeten
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och en nypa salt 
4. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten och vispa ihop smeten
5. Bred ut smeten i formen, den är lite halvtjock
6. Skär rabarbern i smala stavar ( skala ev ) lägg stavarna i smeten i valfritt mönster. 
7. Grädda i 40-50 minuter i mitten av ugnen. Kontrollera att kakan inte är kladdig i mitten.
8. Låt vila i 10 minuter innan kakan läggs över på ett upplägningsfat.
 
Servera gärna tillsammans med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.
 
Grundreceptet kommer från fredriksfika.allers.se