Arraksbollar

Arraksbollar 
    
Ingredienser för 35-50 st 
4 dl sötmandel som mixas till mjöl
2 dl havregryn som mixas till mjöl
20 dadlar
4 msk kakao
2 msk jordnötssmör 
ca 6-8 tsk arraksarom
2 tsk vaniljpulver
1-2 nypor havssalt
Dekoration
200-250 gr valfri choklad som smältes
Instruktion
 
1. Mixa mandeln till ett fint mjöl
2. Tillsätt havregrynen och mixa ihop allt till ett fint mjöl
3. Häll över det mixade mjölet i en bunke
4. I mixern tillsätt utkärnade dadlar, jordnötssmör, arraksarom, kakao, vaniljpulver och salt.
5. Mixa samman allt, tillsätt därefter det mixade mjölet 
6. Mixa samman allt
7. Ta upp lite i handen och forma till en lagom stor boll, om boller inte vill hålla ihop, tillsätt lite mer jordnötssmör. Det ska inte vara så "kladdigt" som en chokladbolls smet, men bollen ska hålla ihop.
8. Ställ in bollarna i frysen. 
9. Smält chokladen över ett vattenbad (obs botten på bunken skall inte vara i kontakt med vattnet)
10. Doppa bollarna i chokladen och se till att det kommer choklad runt om.
11. Ställ in bollarna i frysen 
12. Dekorera chokladen med smält choklad i avvikande färg.
13. Förvaras i frysen. 
 
Receptet kan med fördel halveras. 
Grundreceptet har jag fått av Hälsocoach Sofie Wiksell. Jag har endast lagt till dekorationen med choklad.