Pralin med pistasch
250 gr mandelmassa
1/4 dl amaretolikör
1/2 dl pistasch nötter finhackade
några droppar grön karamellfärg
Till garnering
100 gr mörkchoklad
1/2 dl pistasch nötter
Instruktioner
1. Riv mandelmassan grovt
2. Blanda mandelmassa, amaretolikör, finhackade pistasch nötter och några droppar grön karamellfärg.
3. Kavla ut massan till en fyrkant ca 1 1/2 cm hög.
4. Plasta mandelmassan och låt den ligga kallt i en timme.
6. Skär fyrkanter ca 2-2 1/2 cm stora.
Garnering
1. Smält ca 75 gr av chokladen över ett vattenbad till temperaturen på chokladen är 40 grader.
2. Ta bort från värmen och tillsätt de återstående 25 gr. Rör om ordentligt så att den tillförda chokladen smälter.
3. Kontrollera att chokladen har en temperatur av 27 grader.
4. Värm upp chokladen till att den är 30 grader.
5. Doppa varje bit i chokladen, garnerar med en pistasch nöt.
6. Förvara i kylen, de håller ca 10 dagar.