Enkla Brownie

 
 
 
Ingredienser för ca 16 bitar
250 g smör
250 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper
 
1. Grovhacka den mörka chokladen. Smält ihop den på medelvärme med smöret i en kastrull. Rör om då och då.
2.Vispa lätt ihop ägg och strösocker för hand med ballongvisp i en bunke. Tillsätt kakao, vaniljsocker, salt, vetemjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn och tjock smet med ballongvispen.
3.Tillsätt chokladsmöret i bunken och rör ihop till en jämn smet för hand med ballongvispen. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter.
4. Låt brownien stå i kylskåpet i minst 3h innan servering.