Saffransrutor i långpanna

 
Ingredienser
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron

 Instruktioner.

Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en ugnsplåt ca 33x42 och klä den i bakpapper eller smörj och bröa den. 

1. Vispa ägg och socker poröst

2. Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten.

3. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. 

4. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka.

5. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät.

6. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren.

7. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt ytterliggare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.