Banoffee paj

 
 
 
6 -8 portioner 
200 g digestivekex
100 g smör
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche), à 397 g
2 bananer
2 1/2 dl vispgrädde
50 g mjölkchoklad
1/2 krm flingsalt

 

Instruktion 

1. Krossa kexen, antingen kör du dem i en matberedare eller så lägger du kexen i en plastpåse och bankar sönder dem med en kavel eller liknande.
2. Bryn smöret.
3. Blanda smör och kexsmulor och tryck ut det i en springform ca 22 cm i diameter. Ställ i frysen och frys i 10 minuter, eller i kylen. Alt grädda pajskalet i 10 minuter i 175 grader över och under värme
4. Bred ut dulce de leche över kexbottnen.
5. Skala och skiva bananen och lägg den på kolan.
6. Vispa grädden lätt och fluffig och lägg den över bananerna.
7.Avsluta med att riva över chokladen och strö över flingsalt. Servera!
 
Jag hade belgisk choklad inte mjölkchoklad.
Min form var endast 19 cm i diameter, därför blev det även 2 små formar. 
Om form ca 19 cm i diameter används ändra/minska mängden smör till 75 gr samt digistivekex till 10 st.