Brysselkex
Nygräddade
Varje del/rulle är rullade i färgsatt socker.
Ingredienser för ca 50 kakor
200 gr smör
4,5 dl vetemjöl (270 gr)
1 dl strösocker (90 gr)
1/2 krm vaniljpulver
1 krm malda kardemummakärnor
Garnering
2 msk + 2 msk strösocker
röd och grön hushållsfärg
Instruktioner.
Sätt ugnen på 175 grader
1. Skär smöret i mindre bitar
2. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg
3. Dela degen i 2 delar
4. Smaksätt den ena delen med vaniljpulver och den andra med kardemumma
5. Forma en längd av varje, ca 3 cm i diameter
6. Färga 2 msk socker med några droppar röd hushållsfärg, och 2 msk socker med några droppar grön hushållsfärg.
7. Lägg det färgade sockret på bakplåtspapper och rulla den ena längden i rosa socker och den andra i grönt socker.
8. Skär längderna i 1/2 cm tjocka skivor
9. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
10. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
11. Låt kallna på galler.