Tekakor med filmjölk

 
Klara för att avnjutas
Precis uttagna från ugnen
Ingredienser 
50 gr jäst för matbröd
4 msk smör
4 dl filmjölk
2 msk strösocker
1 tsk salt
10 dl vetemjöl (600 gr )
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader
1. Smula ner jästen i en bunke
2. Smält smöret och tillsätt filmjölken, värm till 37 grader
3. Lös upp jästen i smör -filmjölksblandningen
4. Tillsätt socker, salt och mjöl
5. Arbeta ihop till en smidig deg.
6. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk
7 .Ta upp degen och arbeta den lätt på mjölad arbetsbänk
8. Dela degen i 2 delar , kavla ut varje del till en 1/2 cm tjock platta.
9. Ta ut rundlar med ett kakmått ca 5-7 cm i diameter ( ju mindre kakmått desto fler tekakor)
10. Jäs tekakorna i 30 minuter under bakduk
11. Nagga kakorna med en mjölad gaffel.
12. Grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk