Randiga praliner

 Randiga praliner
 
 Ingredienser för 24 st 
200 gr mörk choklad
200 gr ljus choklad
200 gr vit choklad
24 st formar för småkakor.
Instruktioner
Placera ut 24 st formar, obs det går bra att göra pralinerna i knäckformar, det blir då ca 75-100 st
 
1. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad ( obs botten på bunken får inte komma i kontakt med vattnet)
2. Häll upp chokladen i formarna ca 1/3 mängd. 
3. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar
4. Smält den ljusa chokladen
5. Häll den ljusa chokladen över den mörka
6. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar
7. Smält den vita chokladen.
8 Häll den vita över den ljusa chokladen.
9. Valfri strössel över varje pralin ( frivilligt)
10. Ställ in i kylen så att chokladen stelnar, förvaras i kyl.
 
Ett tips för att kunna "hälla" upp chokladen i formarna är att hälla upp chokladen i en liten plastpåse och klippa ett litet hål i hörnet på påsen, då blir det lättare att hälla i chokladen. Fördel om man använder knäckformar. 
 
Jag använder choklad från Callebaut, men det går bra att använda annan choklad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anita:

Så fina :D