Nougatpaj i tarteletter
75 g smör
10 stycken digestivekex
9 paket dubbelnougat à 43 g
2 dl vispgrädde
Ev ytterliggare 1 pkt dubbelnougat att dekorera med
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme
1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
3.Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa. Tryck ut den i 7-8 tarteletter/ små pajformer .
4. Grädda i ca 9-10 minuter. Låt kallna
5. Bryt/skär chokladen i mindre bitar och lägg i en värmetålig skål
6 .Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka (när du ser första bubblan).
7. Häll vispgrädden över nougaten och rör om till en jämn smet.
8. Fyll pajskalet med nougatfyllningen och ställ tillbaka pajformen i kylskåpet så att fyllningen kan stelna, minst 4 timmar.
8. Dekorera din paj med valfri dekoration.
Pajen går utmärkt att frysa ( utan dekoration)