Kladdkaka i glasstrut

 Kladdkaka i glasstrut
 
  
 
Ingredienser för 12 st glasstrutar
50 g smör
2,25 dl strösocker 
1,5 dl brunt farinsocker strö 
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 ägg
2,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 krm salt
12 glasstrutar
150 g mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
3 dl vispgrädde och färgglatt strössel till garnering
 

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)

  1. Smält smöret och låt svalna.

  2. Blanda försiktigt ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vaniljpulver, vetemjöl, kakao och salt i en bunke bara precis tills det gått ihop till en jämn smet.

  3. Ställ glasstrutarna i strutstället.

  4. Fyll varje strut med kladdkakesmet och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

  5. Låt strutarna och kladdkakefyllningen svalna helt och hållet innan du doppar varje strut i choklad och dekorerar.

  6. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna. Blanda ner oljan i chokladen och doppa varje strut i chokladen.

  7. Ställ tillbaka strutarna i stället.

  8. Vispa upp grädden och spritsa den på varje strut. Dekorera med strössel.

  9. Förvara i kylskåp eller servera direkt!