Chokladtryffelpraliner

 
 
 
   
Ingredienser för ca 30 st
200 gr mörk choklad 
25 gr smör
3/4 dl vispgrädde
Garnering 
Strössel, florsocker 
Instruktioner
Ställ ut små pappersformar eller aluminiumformar på en plåt eller bricka
 
1. Smält chokladen över ett vattenbad (obs se till att formens botten inte är i kontakt med vattnet)
2. Smält smöret
3. Blanda den smälta chokladen med smöret
4. Rör i vispgrädden, rör tills att blandas till en jämn tryffel.
5. Häll upp tryffeln i formarna.
6. Slå formen mot ett underlag så att tryffeln blir jämnt fördelad i formen.
7. Om strössel används som garnering, lägg på det innan tryffeln ställs in i kylen.
8. Låt tryffeln stelna i kylskåp, även att tryffeln förvaras i kyl.
 
Jag gjorde tryffel både med Mörk och Gold choklad från Callebaut choklad från Belgien. Men det går lika bra med annan choklad.