Nougatpaj
Instruktioner för pajform i storlek 18 cm botten diameter.
1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare.
3.Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa. Tryck ut den i en pajform. Låt pajformen stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
4. Bryt/skär nougaten i bitar och lägg i en värmetålig skål.
5.Häll upp vispgrädden i en kastrull och värm bara precis tills den är påväg att börja koka (när du ser första bubblan).
6. Häll vispgrädden över nougaten och rör om till en jämn smet.
7 Fyll pajskalet med nougatfyllningen och ställ tillbaka pajformen i kylskåpet så att fyllningen kan stelna, minst 1h men helst i 8 timmar eller över natten.
8. Dekorera din paj med valfri dekoration.
Pajen går utmärkt att frysa ( utan dekoration)
Pajskalet kan förgräddas i ca 12 minuter i 175 grader. Om pajskalet förgräddas tillsätt då 3 msk socker, om inte förgräddas behövs ingen socker i pajskalet.
Om du väljer att göra pajen i en form ca 23 cm i diameter, behöver måtten ändras
Pajskal: 1-3
15 st digistivekex
93 gr smör, smält avsvalnat
3 msk socker
Fyllning: 4-8
11,5 st dubbelnougat
2,5 dl vispgrädde