Mjölkchoklad snittar

 
Ingredienser för ca 10 st
100 g mjukt smör
1 dl strösocker (90 gr)
2 msk mörk sirap
2,25 dl vetemjöl (135 gr)
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad
plus mer grovhackad mjölkchoklad eller chokladknappar till garnering

 

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme)

1 Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.

2. Tillsätt sedan vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.

3. Rulla degen till en längd, lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till den med händerna. Lägg chokladen i mitten på längden och vik över kanterna så att chokladen täcks helt.

4. Grädda längden i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Lite beroende på din ugn men också på hur tjock degen är. Jag har vid något tillfälle behövt grädda i 15 minuter

5. Låt längden svalna lite innan du dekorerar med mer grovhackad mjölkchoklad.

6. Skär i snedda bitar efter att längden svalnat men inte kallnat helt

Jag bakar oftast dubbelsats, pga att det inte blir så många kakor.

Om degen känns för lös, lägg den i kylskåpet i ca 30-45 minuter.