Peanut Butter Cups

 Peanut Butter Cups
 
 
 
 
 
       
Ingredienser till 12 st alt 24 st mindre
200 gr mörk 55% choklad 
200 gr ljus choklad
1 dl jordnötssmör
1 dl florsocker
2 msk mjukt smör
12 muffinsformar
ev lite strössel på översta lagret innan chokladen stelnat.
 
Instruktion
 
Sätt 12 -24 små muffinsformar i en muffinsplåt,
om du inte har någon muffinsplåt ta dubbla muffinsformar
så att de blir stadiga
 
Lager 1
1. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad
obs var noga med att formens botten inte har kontakt med vattnet
2. Fördela chokladen i varje form, det blir ca 1 msk ev lite mer
3. Slå plåten i bordet för att chokladen ska
fördela sig på botten av formen
4. Ställ in i frysen en stund, så att chokladen stelnar
Lager 2
5. Blanda jordnötssmör, florsocker och smör i en bunke, 
vispa/rör så att allt blandas ordentligt.
Fördela lager 2 i varje form,
försök att jämna till så mkt som det går.
Lager 3
6. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad
7. Fördela chokladen i varje form över lager 1+2,
slå plåten i bordet så att chokladen fördelas jämnt över ytan
8. Ställ i kylen för att stelna, förvaras i lufttätt burk i kylen.
 
Obs. Jag har valt att använda mig av både mörk och ljus choklad,
men det går lika bra att enbart välja mörk choklad.
Jag har muffinsformar av silikon, när jag gör 12 st
men små pappersformar när jag gör 24 st