Twixpaj

Ingredienser
Pajskal
120gr smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten
Seg kola
150 gr smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädd
Mjölkchoklad ganache
200 gr mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
flingsalt
valfri dekoration
Instruktion
Sätt ugnen på 175 grader.
Pajskal
1. Arbeta ihop smör, vetemjöl, florsocker och äggula
i en bunke till en smulig deg.
Tillsätt därefter vatten för att få ihop till en jämn deg.
2. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna.
Ställ i kylskåp i ca 20 minuter för att stelna
3. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie,
nagga några hål i botten med en gaffel.
4. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter,
tills den inte är glansig längre
5. Ta bort aluminiumfoliet och grädda
pajskalet i ytterligare 15 minuter.
6. Låt svalna ordentligt innan du fyller det.
Seg kola
1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull,
låt koka upp under konstant omrörning på medelvärde
i 20-30 minuter. Obs kokar fast i botten väldigt lätt
2. Om du har en termometer, ska kolan
komma upp i 120-122 grader.
Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt.
Kolan ska kunna formas till en mjuk boll
3. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna.
Mjölkchokladganche
1. Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål
2. Värm upp grädden i en kastrull,
bara precis till den är på väg att börja koka.
3. Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn smet
4. Bre ut mjölkchokladganachen över kolan
5. Dekorera med flingsalt och valfri dekoration
 
 
Recept från Mykitchenstories.koket.se