Rimbobullar

 
Lite garnering på,så är bullarna färdiga för fikat.
Många bullar blev det.
Ingredienser för ca 25 st
25 gr jäst för söta degar
2 dl kall mjölk
                 200 gr rumsvarmt smör
( delat i mindre bitar)
1 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning
75 gr smör
2 msk socker
2 tsk vaniljpulver 
eller 
Färdig mandelmassa
Garnering
1 dl florsocker
1 msk vatten
Instruktioner.
Sätt ugnen på 250 grader alt varmluftsugn 200 grader
Rör samman ingredienserna till fyllningen
Ställ 25 bullformar på en plåt
 
1. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör
tills jästen är upplöst
2. Tillsätt smöret delat i mindre bitar, sockret och mjölet
3. Arbeta snabbt samman till en smidig deg
(degen känns lite kladdig)
4. Kavla ut den till en stor fyrkant på ett mjölat bakbord
5. Skär den i fyrkanter 8x8 cm
6. Fördela lite fyllning i mitten på varje fyrkant
(obs var inte snål med fyllningen, rör samman
lite mer om det behövs)
7. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen
8. Lägg bullarna i bullformarna
9. Låt dem jäsa övertäckta i ca 2 timmar i rumstemperatur
10. Pensla med uppvispat ägg
11. Grädda i mitten av ugnen 250 grader 6-8 minuter
eller i varmluftsugn 200 grader i 8 minuter
12. Låt bullarna kallna utan bakduk på ett galler.
13. Glasera bullarna med florsocker glasyr
innan de ska serveras.
 
Bullarna kan frysas gräddade utan glasyr eller
ogräddade efter jäsning. Grädda dem enligt ugnstemperaturen
och tidsangivelsen ovan.
Jag gjorde dubbelsats av degen, fick arbeta lite snabbt
med utbakningen så att degen inte började att jäsa
innan den var utbakad. 
 
 
#1 - - Anonym:

Det var länge sen jag gjorde dessa bullar!

#2 - - Anonym:

Det var länge sen jag gjorde dessa bullar!