Kladdkaka/vit chokladganache

Ingredienser
150 gr smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Vit Chokladganache
200 gr vit choklad
1 dl vispgrädde.
Dekoration
Frystorkade hallon 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form på ca 22 cm i diameter.
 
Instruktioner.
1. Smält smöret och ställ åt sidan
2. Blanda i det avsvalnade smöret: socker, kakao och vaniljpulver.
Rör om med en handvisp eller en slickepott
3. Rör ned ett ägg i taget och rör om ordentligt.
4. Blanda i mjölet och var noga med att allt blandas ordentligt. 
5. Bred ut smeten i formen, grädda i nedre delen i
ugnen ca 25 minuter
6. Låt kakan svalna/kallna
 
Vit chokladganache
1. Hacka den vita choklade i mindre bitar
( om du har valt chokladknappar behöver du inte hacka den)
och lägg i en skål. 
2. Värm upp grädden, så fort som den börjar att koka,
ta bort kastrullen från värmen
3. Häll grädden över den vita chokladen,
låt stå i några minuter innan du börjar att röra om,
försiktigt till en jämn smet
4. Ställ skålen i kylskåpet, och rör om med jämna mellanrum
tills ganachen når en bredbar konsistens
(Ha inte för bråttom med att lägga på ganachen,
låt den svalna ordentligt och bli trögflytande.)
5. Bred den vita chokladganachen på kakan,
eller om du föredrar att spritsa den i ett vackert mönster på kakan.
6. Dekorera med valfri dekoration. 
7. Kakan kan med fördel göras klar dagen
innan den ska ätas, förvara den då i kylen och ta fram
någon timme innan den ska ätas.