Fudge med turkisk peppar.

 
Uppskurna och färdiga att ätas
Ingredienser för ca 50 bitar
150 gr turkisk peppar
3 dl grädde 
4 dl strösocker
50 gr smör (gärna osaltat)
4 msk ljus sirap
200 gr mjölkchoklad
svart karamellfärg (3-4 tsk)
 
Instruktioner
Klä en form ca 20x15 cm, med bakplåtspapper.
Bryt ner chokladen i mindre bitar
1. Krossa karamellerna i en mortel, lägg lite åt sidan att garnera med
2. Lägg alla ingredienserna utom choklad och
karamellfärg i en tjockbottnad kastrull.
3. Koka upp blandningen till 120 grader (tar ca 20minuter)  
under omrörning
4. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen,
rör om tills chokladen smält.
5. Färga med karamellfärg (
ta 1 tsk i taget, rör om,ta fler tsk och välj hur mörk fudge ska vara) 
6. Häll smeten i formen (obs smeten stelnar rätt så fort)
7. Strö över lakritskrosset,
låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar.
8. Skär fudgen i jämna bitar och förvara svalt.
 
 
Receptet finns i boken Baka med godis av Jenny Warsen