Banankaka med choklad

 
Ingredienser för ca 12 bitar.
1 ägg
1,5 dl strösocker
2 stora bananer, lite övermogna
0,5 dl smör, smält (ca 50 gr)
4 msk vispgrädde
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
60 gr mörk choklad, grovhackad alt chokladknappar som hackas lite
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform, ca 23 cm i diameter
 
1. Vispa ägg och socker pösigt
2. Mosa bananerna med en gaffel och rör ned i ägg/socker smeten
3. Blanda smör och grädde och rör ned i äggsmeten
4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem 
5. Rör ned chokladen och blanda allt.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen
ca 30-40 minuter
 
Servera som den är eller med lite vaniljglass.