Praliner
Att temperera choklad kan verka jobbigt och tidskrävande,
men i själva verket är det ganska enkelt och
slutresultatet av det du bakar blir mycket bättre.
Tänk bara på att vara noggrann med temperaturerna
och att testa att chokladen har rätt temperatur när du är färdig.
Det gör du genom att doppa en palett eller kniv i chokladen,
stelnar den inom 2 minuter är chokladen redo att användas.
Mörk choklad
1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över
ett vattenbad och låt den bli 48-50 grader.
2. Blanda ner resterande choklad och rör tills
temperaturen är 27-28 grader.
3. Avsluta med att värma upp chokladen
till 31-32 grader.
4. Klar att användas
Mjölkchoklad
1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över
ett vattenbad och låt den bli 45 grader.
2. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen
är 25-26 grader.
3. Avsluta med att värma upp chokladen till 30 grader.
4. Klar att användas
Vit choklad
1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över
ett vattenbad och låt den bli 40 grader.
2. Blanda ner resterande choklad och
rör tills temperaturen är 26 grader.
3. Avsluta med att värma upp chokladen
till 28-29 grader.
4. Klar att användas!