Noblessekakor
En liten kaka till kaffet
Noblessen läggs på direkt när kakorna tagits ut ur ugnen
Klara att gräddas
Ingredienser för 15-17 st
175 gr smör
100 gr smält, mörk choklad
2 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1 krm vanlijpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
Aluminiumformar
Instruktion. Sätt ugnen på 200 grader och
placera ut aluminiumformar på en plåt
1. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull, låt svalna lite
2. Knäck i äggen ett i taget. Rör om ordentligt men vispa inte.
3. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke.
4. Rör ner de torra ingredienserna i chokladsmeten
5. Klicka ut smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter (inte för länge)
6. Lägg en noblesse på varje kaka direkt efter
att du har tagit ut plåten från ugnen
Kakan kan förvaras i kylen eller frysas.
Tas fram ca 30 minuter innan de ska ätas.
ser så mumsigt ut <3