Noblessekakor

En liten kaka till kaffet 
 
Noblessen läggs på direkt när kakorna tagits ut ur ugnen
Klara att gräddas
Ingredienser för 15-17 st
175 gr smör
100 gr smält, mörk choklad
2 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1 krm vanlijpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
 Aluminiumformar
 
Instruktion. Sätt ugnen på 200 grader och
placera ut aluminiumformar  på en plåt
 
1. Smält smör och choklad tillsammans i en kastrull, låt svalna lite 
2. Knäck i äggen ett i taget. Rör om ordentligt men vispa inte.
3. Blanda alla torra ingredienser tillsammans i en bunke.
4. Rör ner de torra ingredienserna i chokladsmeten 
5. Klicka ut smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter (inte för länge)
6. Lägg en noblesse på varje kaka direkt efter
att du har tagit ut plåten från ugnen

 

Kakan kan förvaras i kylen eller frysas.

Tas fram ca 30 minuter innan de ska ätas.  

 

 
#1 - - JosefineViberg:

ser så mumsigt ut <3