Fudgekaka

Fudgekaka 

 Frystorkade hallon ger både god smak och vackert utseende
Ingredienser 
200 gr smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 gr mörk choklad
( eller 100 gr ljus choklad, även 50/50 blir också gott)
100 gr smör
Topping 
 frystorkade hallon alt havssalt
 
Instruktioner:
Sätt ugen på 175 grader
 
1. Klä en liten långpanna, ca 35x20 cm, med bakplåtspapper.
Ett tips:  blött ner bakplåtspappret, krama ur vattnet ur pappret.
Då blir pappret lättare att forma i formen, och det ligger på plats.
2. Smält smör och ta av från värmen. Rör ner socker och ägg.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och
rör ner dem i smörblandningen.
4. Blanda till en slät massa.
Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Kakan ska vara kladdig. Låt kallna. 
 
Glasyr

1. Bryt chokladen i bitar och blanda alla ingredienser,

utom smöret, i en kastrull.

2. Koka massan tills den tjocknar, ca 10-15 min.

3. Ta av från värmen och blanda ner smöret,

rör samman tills smöret smält ihop med chokladblandningen. 

4. Bred glasyren över kakan. Strö över frystorkade hallon eller havssalt

5. Ställ kallt att stelna några timmar eller över natten,

skär sedan i lagom stora bitar

 

Frystorkade Hallon köper jag online. WWW.Happy Green.

Snabb leverans och fraktfritt.